Background

Kolme tärkeintä teemaani

Avaimet parempaan Tam­pe­ree­seen

Jos pyrkii muuttamaan kaikki puutteet ja vääryydet, täyttämään kaikki toiveet, eivät ne onnistu kerralla taikasauvaa heiluttamalla Johonkin on muutostyön terävin kärki kohdistettava. Itselläni ne löytyvät läheltä. Alla olevat asiat ovat pääteemojani. Eivät ainoita, mutta tärkeimpiä.


Kun itsekin ikääntyy, kääntyy katse tulevaisuuteen. Millainen se on? Kuka hoitaa ja missä hoidetaan suuri seniorien joukko? 10 vuoden kuluttua Tampereella pitäsi olla 1500-2000 hengen hoitajalisä. Silloin on myöhäistä asia hoitaa, kakat ovat vaipoissa. Sote ei tätä ratkaise. Eihän soteakaan ole ratkaistu. Kotona asumista pitää tukea esim. uudenlaisella hoivayrittämisellä ja ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys­tä lisäämällä. Kodin ja tuetun asumisen välille pitää kehittää uusi toimintamalli.


Entä mikä on kaupungin tulevaisuus. Millä kaupungin rattaat raksuttavat hyvinvointia ja tärkeitä investointeja? Kaupungille pitää saada riittävä tulovirta. Pitää olla jaettavaa, jolla pyöriä pyöritetään. Itse olen sukupolvea, jolle työ on synonyymi elämälle.  

Kun kaupunki tukee yrittäjyyttä, se samalla ruokkii itseään. Tulee sitä jaettavaa. Yrittäjyydellä on monia muotoja ja niitä pitää yhä kehittää. Yrityksille pitää olla tarjolla valmiita tontteja ja selustatukea. Yrittäjä mielletään usein oikeistolaiseksi, työntekijä vasemmistolaiseksi. Vas­tak­kai­na­jat­te­lul­la ei saavuteta mitään. Kun tehdään yhteistä hyvää, ei siinä tarvita puoluepolitiikkaa. Siinä tarvitaan tekoja!


Tampere rakentuu vauhdilla. Keskustan kannen lisäksi isoja kohteita ovat mm. Vuores ja Hiedanranta. Itse asun Härmälänrannassa, joka uusinta osaa on rakennettu jo n. 14 vuotta. Muutaman vuoden kuluttua, kun rakentaminen päättyy, siellä asuu n. 5000 henkeä. Sen päälle vielä vanhempi Härmälänrantaan lukeutuva alue, n. 2000 henkeä.

Niin uusia rakentuvia, kuin vanhojakin alueita pitää kohdella tasapuolisesti. Esimerkiksi Härmälänrannassa alueen infra ei ole pysynyt rakentamisen tahdissa. Uimarantaa on odotettu yli 10 vuotta. Se on ollut kuvankauniiksi visioituna jo kymmenisen vuotta sitten. Visiot ovat haalistuneet, mutta edes pelkistettyä uimarantaa ei näy. Asukasyhdistys ja alueen rakentaja ovat sitä yrittäneet vauhdittaa vuosia. 

Härmälänrannan julkinen liikenne kulkee alueen sivulla. Vaikka vuorovälit ovat riittävät se ei palvele, alueella kaempana asuvia, joista useat ovat senioreita. Suunniteltu alueen halkaiseva sisäinen liikenne ei ole toteutunut. 

Olen huolestunut Härmälänrannan ja ylipäätään monien alueiden tilanteesta. Tärkeät viihtyisyys- ja tur­val­li­suus­pal­ve­lut eivät saa jäädä muun kaupungin kehittymisen jalkoihin. Luvatut ja suunnitellut palvelut pitää toteuttaa.